Τμήμα Αξονικής Υπολογιστικής Τομογραφίας

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ λειτουργεί τμήμα αξονικής υπολογιστικής τομογραφίας, εξοπλισμένο με τον αξονικό τομογράφο πολλαπλής ανίχνευσης, SOMATOM Go.UP 64 τομών της Siemens.

O παραπάνω αξονικός έχει τη δυνατότητα διενέργειας υψηλής ποιότητας εξετάσεων σε μικρό χρόνο ενώ η δόση ακτινοβολίας που λαμβάνει ο εξεταζόμενος μπορεί να είναι μειωμένη έως και 66% με την τεχνική CARE Dose4D που διαθέτει. Υπάρχει η δυνατότητα απεικόνισης όλων των συστημάτων που ελέγχονται και των κλασικών εξετάσεων που διενεργούνται με τον αξονικό τομογράφο.

Το μεγάλο εύρος του ανοίγματος του σαρωτή (gantry) και το μικρό του πάχος επιτρέπουν εύκολη τοποθέτηση και πρόσβαση στον εξεταζόμενο, χαρακτηρίζοντας όλη τη σειρά SOMATOM, ως άνετους αξονικούς τομογράφους τόσο για τον εξεταζόμενο όσο και για το ιατρικό προσωπικό. Η ανοχή της εξεταστικής τράπεζας έως 160 kgr επιτρέπει τη διενέργεια των εξετάσεων και σε παχύσαρκους εξεταζόμενους. Το σύγχρονο λογισμικό με το οποίο είναι εξοπλισμένος, του επιτρέπει την απεικόνιση των δεδομένων σε πολλαπλά επίπεδα (Multi Planar Recostruction (MPR)), την τρισδιάστατη απεικόνιση των επιφανειών (3D SSD (Surface Shaded Display)) και την απεικόνιση με προβολές μέγιστης έντασης (Maximum Intensity Projection – MIP).

Οι παραπάνω τεχνικές αποτελούν χρήσιμα εργαλεία στην καθημερινή διαγνωστική πράξη π.χ. στον προεγχειρητικό σχεδιασμό, στη σταδιοποίηση των όγκων, στην εκτίμηση αγγείων (MPR και ΜΙΡ), καθώς και στη μελέτη των οστικών βλαβών και καταγμάτων (SSD).

 • Αξονική Τομογραφία Θώρακος
 • Αξονική Τομογραφία Άνω & Κάτω κοιλίας
 • Αξονική Τομογραφία Σπονδυλικής Στήλης (Αυχενικής Μοίρας, Θωρακικής Μοίρας, Οσφυϊκής Μοίρας, Ιεροκοκκυγικής Μοίρας)
 • Αξονική Τομογραφία Άνω Άκρων: Ώμου, Βραχιονίου, Αγκώνα, Αντιβραχίου, Πηχεοκαρπικής Άρθρωσης (ΠΧΚ), Σκαφοειδούς, Άκρας Χειρός
 • Αξονική Τομογραφία Λεκάνης – Ισχίων
 • Αξονική Τομογραφία Κάτω Άκρων: Ισχίου, Μηρού, Γόνατος, Κνήμης, Ποδοκνημικής Άρθρωσης (ΠΔΚ), Άκρου Ποδός


 • Αξονική Τομογραφία Επινεφριδίων
 • Αξονική Τομογραφία Οπισθοπεριτοναϊκού Χώρου
 • Αξονική Πυελογραφία
 • Αξονική Τομογραφία Υπόφυσης – Τουρκικού Εφιππίου
 • Αξονική Τομογραφία Λιθοειδών – Έσω Ακουστικών Πόρων
 • Αξονική Τομογραφία Σπλαχνικού Κρανίου
 • Αξονική Τομογραφία Τραχήλου
 • Αξονική αγγειογραφία

Επιστημονικά υπεύθυνη του τμήματος αξονικής τομογραφίας είναι η κυρία Αγγελική Δαφνοπούλου MD, ιατρός – ακτινολόγος.


Κλείστε το ραντεβού σας στην «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ» στα τηλ. 210 970 33 56 ή 210 970 56 68, καθημερινά 6.30 π.μ. – 9.30 μ.μ. & Σάββατο 7.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.


ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΑΣ
Βύρων
Ινιωτάκης


Ευχαριστώ το προσωπικό της Ιατρικής Επίβλεψης, γιατί κάθε φορά που θα κάνω ιατρική εξέταση εκεί, ξέρω ότι δεν θα ταλαιπωρηθώ και θα έχω έγκυρη ενημέρωση στο πιο σύντομο δυνατό χρόνο.
Γιώργος
Δαουλάρης


Η Ιατρική Επίβλεψη, στελεχωμένη με έμπειρους ιατρούς και προσωπικό, με υποδομές και τεχνολογία αιχμής, μπορεί να σου δώσει έγκυρη και σωστή διάγνωση και να σε καθοδηγήσει σωστά.
Προσωπικά ευχαριστώ τον κ. Σπυρόπουλο Βάιο και τους συνεργάτες του, γιατί κάθε φορά που απευθύνθηκα σε αυτούς, τόσο για την προσωπική μου υγεία, όσο και για την υγεία των μελών της οικογένειάς μου, τους αισθάνθηκα πραγματικά στο πλάι μας.
Αναστασία
Κολτσίδα


Ήταν δύσκολη απόφαση για μένα, λόγω άγχους, να κάνω τις εξετάσεις που χρειαζόμουν. Η ομάδα της Ιατρικής Επίβλεψης με έκανε να νιώσω αμέσως άνετα, να νιώσω εμπιστοσύνη. Τους ευχαριστώ
Ελένη
Παπαδοπούλου


Η όλη διαδικασία, από το κλείσιμο της ημερομηνίας μέχρι την παραλαβή των εξετάσεων στην Ιατρική Επίβλεψη είναι, χωρίς καμία υπερβολή, άψογη!

Σας ευχαριστώ πολύ!
Λεμονιά
Σιούζιου


Ευχάριστο περιβάλλον, ιδιαίτερα ευγενικό προσωπικό. Ευχαριστώ τον κ. Σπυρόπουλο και τους συνεργάτες του για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους.
Βασίλης
Κεφαλάκης


Είμαι κάτοικος της Δάφνης. Χαίρομαι πολύ που έχω στη γειτονιά μου το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο «Ιατρική Επίβλεψη», που έχει τόσο καλό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Με κάνει να νιώθω ασφαλής.
Επικοινωνήστε μαζί μας και προγραμματίστε μία επίσκεψηNewsletter

Εναρμόνιση με GDPR

 

Αρ. ΓΕΜΗ  130669301000

Γενικές πληροφορίες

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή 6:30 – 21:30
Σάββατο 7:00 – 15:00

© 2023 iepivlepsi | made by impressme.gr

Call Now